Jojoba yağının saça faydaları var mı?

Jojoba yağı veya sıvı ağda, saç, tırnak ve cilt tedavisinde aktif olarak kullanılmaktadır. Antik çağda, bu bileşim, bu yağı “sıvı altın” olarak adlandıran Hintliler tarafından çıkarıldı. Adil cinsiyetin çoğu, jojoba yağının nasıl kullanılacağı sorusuyla ilgileniyor. Bu tip saç yağı, uygulandığında, nihai sonucun bağlı olacağı bazı incelikleri gözlemlemek zorundadır.

Jojoba Yağının İçindekiler

  • Deri altı yağ üretimini kontrol eden alkoller, kan dolaşımını olumlu yönde etkiler ve sistematik olarak kullanıldığında saç büyümesini hızlandırır.
  • Kuruluğa karşı savaşan ve aynı zamanda saçı nemle besleyen ve doyuran yağ asitleri, onları güneşin, deniz tuzunun ve düşük sıcaklıkların zararlı etkilerinden korur.
  • Saç için değerli bir yapı malzemesi görevi gören ve ayrıca kırılganlığı önleyen ve hasarı iyileştiren kolajen ve amino asitler.
  • Dokuları yenileyen, hücreleri yenileyen ve ipliklerin elastikiyetini artıran eikosenoik asit.
  • Saç derisini gençleştiren ve ayrıca grileşmeyi ve kelliği önleyen tokoferol.

Saçlar için Jojoba yağı: temel kullanım önerileri

Bir eczanede, saçlar için jojoba eter veya kozmetik jojoba yağı satın alabilirsiniz. İlk bileşim küçük tüplerde üretilir ve kullanımdan önce ısıtılamaz. Kozmetik yağlar su banyosunda veya mikrodalga fırında 45 dereceye kadar eritilir. Bu durumda buklelere uygulamak daha kolaydır.

Jojoba kozmetik saç yağının saf haliyle ve ev maskeleri için bir bileşen şeklinde kullanılmasına izin verilir. Uçucu yağ hakkında konuşursak, balsamlara, şampuanlara ve ev yapımı ürünlere çok daha küçük miktarlarda eklenmelidir.

Jojoba yağı gece kompresi şeklinde etkili bir şekilde kullanılır. Bu, maruz kalma süresinin 8 saate kadar çıkabileceği anlamına gelir. Maskeye bu tip bir ürün eklendiğinde 1-1.5 saat sonra yıkanır.

Yağ, belirli bir sorunla ilgili tedavi için kullanılıyorsa, örneğin: saç dökülmesi, kırılganlık, bölüm, kuruluk veya saçın yağlılığı, o zaman jojoba yağı içeren bileşim saça haftada 2 kez uygulanır. Bukleler için önlem alarak, bu yağı 8-10 günde 1 kez kullanmak yeterlidir.

Herhangi bir kozmetik yağ, sıcak uygulandığında faydalı enzimleri daha hızlı serbest bırakır. Ek olarak, kafaya jojoba yağı sürdükten sonra polietilen ve kalın bir havlu ile örtün.

Hemen hemen tüm kadınlar bu tür yağı çıkarmakta zorluk çekerler. Şampuanın 2-3 kez uygulanması gerekeceği gerçeğine hazırlıklı olmaya değer. Tüm bunlara ek olarak, telleri bir su ve limon suyu çözeltisi ile durulamaya değer ve ancak o zaman bir balsamı uygulayabilirsiniz.

Jojoba yağı buklelerle ilgili bazı sorunları tedavi etmek için kullanıldığında, tedaviyi 2 aydan uzun sürmemek gerekir. Bundan sonra kusur ortadan kalkmazsa, bir hafta aradan sonra tedaviye devam edilebilir.

Herkes jojoba yağı nereden alabileceğinizi anlamıyor. Böyle bir bileşim kozmetik mağazalarında ve eczanelerde satılmaktadır. Aynı zamanda herhangi bir kirlilik içermeyen ve “%100 doğal jojoba yağı” olarak işaretlenmiş saf bir ürün satın almak önemlidir. Orijinal, sahte olandan farklıdır, çünkü doğal yağ buzdolabında çok çabuk donar.

Jojoba yağı saç için nasıl kullanılır?

Böyle bir ürünü evde kullanmanın yolları büyük ölçüde değişir. Aroma tarama işlemi için Jojoba saç yağı kullanılabilir. Bunu yapmak için, tarağa birkaç damla yağ sürün. Jojoba, bu yağı diğer bileşenlerle birleştirerek ev yapımı maskelere ek olarak da kullanılır.

Jojoba yağını saç için kullanmanın en yaygın yolu, şampuanlamanın son aşamasında saç kremine eklemektir. Bunu yapmak için avucunuzun içine biraz balsam sıkın ve oraya birkaç damla jojoba yağı ekleyin. Bu karışım saça sürülür ve yaklaşık 10 dakika dinlendirilir. Bundan sonra, bileşim sadece ılık su ile yıkanmalıdır.

Ayrıca jojoba yağı bileşimi nedeniyle saçlar için harika bir termal koruma işlevi görebilir. Bir kadın düzenli olarak şekillendirme yapıyorsa, saç modeli oluşturmaya başlamadan önce ıslak uçlara birkaç damla yağ uygulanmalıdır. Bu, saçı yüksek sıcaklıkların zararlı etkilerinden koruyacaktır.

Her yöntem bukleler için tam bakım sağlar. Bu durumda, ana şey sistematik olmaktır. Jojoba yağının tüm faydalı özelliklerine rağmen, bireysel hoşgörüsüzlük varlığında zararlı olabilir.

Uzun saçlar için saç kesimi çift kademeli (30 fotoğraf)

Yumurta saç maskesi oluşturmanın ve kullanmanın incelikleri